————Jaume Sancho (Mataró, 1961). Des de ben petit, i gràcies al negoci familiar, he estat sempre relacionat amb el món de la fotografia. Als meus inicis, em vaig passar moltes hores dins la cambra fosca rodejat d’ampliadores, cubetes, pel•lícules i productes químics pestilents. És ara, vist amb perspectiva, que m’adono de l’increïble canvi que ha fet la fotografia amb l’arribada del món digital.
————No va ser fins a finals dels vuitanta, que no vaig descobrir en els viatges la inspiració necessària per a realitzar les meves fotografies. Viatges que, des de mitjans dels noranta, realitzo amb la meva companya Marta Puig (Mataró, 1962) biòloga i fotògrafa també. Moltes de les fotografies que veureu estan fetes per ella, harmonitzant i enriquint els reportatges que hem fet conjuntament. Uns viatges en els quals hem buscat sempre la cara amable del país visitat. En aquesta col•lecció no hi trobareu fotografies ni de conflictes, ni de violència, ni de desastres naturals, ni de penúries humanes. Darrerament, sembla que les úniques fotografies ben valorades són les que reflecteixen aquestes calamitats. Després de més de vint anys viatjant, l’experiència ens diu que, per diferent que sigui el país que visites tan a nivell cultural com social, el tarannà amb el foraster sol ser amable i cordial. Tot i que ara, degut a conflictes bèl•lics que res tenen a veure amb la naturalesa de les persones, hi ha molts països als quals ens recomanen no viatjar. D’algun d’ells trobareu reportatges en aquesta pàgina web. Evidentment, no hi havia conflicte quan hi vam anar, però vull recalcar que vàrem ser molt ben rebuts.
————Esperem que us agradi aquesta col·lecció que us hem preparat. Potser falten algunes coses i en sobren d’altres, però crec que en general us podeu fer una idea bastant àmplia dels països que hem visitat. Només que serveixi perquè us animi a viatjar, ens donarem per satisfets. Perquè, diuen que viatjar obre la ment… sempre i quan la ment tingui una porta per a obrir-se.